Gebakken rode kool met feta en walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Gebakken rode kool met feta en walnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

Soms heb je van die rare dagen…. tenminste, wij wel. Ik was een beetje ziek en er moest toch nog gekookt én ook nog gefotografeerd voor de receptenpagina. Rode kool die een beetje snel klaar is leek me perfect. Ondertussen hing Rosa rond in de keuken en begon aan een chemisch experiment. Want rode kool, dat is mooi spul. Rosa is dol op heksendrankjes brouwen, en als je nou een beetje rodekool met water roert, krijg je een prachtig blauw watertje. Mij schoot ondertussen de goeie ouwe lakmoesproef weer te binnen en dus kon ik, al kokende, Rosa inwijden in wat toverkunst. Met een drupje azijn en een snufje bakpoeder… oooo, dat wordt mooi!  Daarom mochten ze ook op de foto!
De rode kool bakte ik in de wok, dat gaat snel! Bak hem kort en eet hem knapperig, of bak hem iets langer om je verteringsstelsel het wat gemakkelijker te maken… wat jij lekker vindt!

 

 

Ingrediënten

1 rode kool, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 1 appel, 2 el olijfolie, 2-3 el balsamicoazijn, p&z, handje walnoten, 100 g fetakaas

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Spoel de kool even af, verwijder eventueel lelijke plekjes en klief hem met een groot mes doormidden. Snijd de kern eruit en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Pel ui en knoflook, snipper ui en hak knoflook fijn. Verwarm de olie in een ruime pan of wok en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg 2 el azijn toe en daarna de kool. Bak de kool al omscheppend tot je hem gaar genoeg vindt, dat kan 5 min. zijn maar ook 15… Rooster intussen in een droge koekenpan de noten tot ze een beetje kleuren, laat afkoelen op een bordje. Snijd de feta in kleine blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd daarna in stukjes. Voeg de laatste paar minuten toe aan de kool. Proef voor p&z en of je er nog een lepel azijn bij wilt.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept