Hartige taart met rood en blauw
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptJawel, dat kan, rode biet en blauwe kaas. Hou je niet van de sterke smaak van blauwe kaas, kies dan gerust iets anders, bv. (zachte) geitenkaas of lekkere komijnekaas! Lekker met een groene salade.
Ingrediënten
- 500 g bieten
- 200 g sjalot of rode ui
- 3 eieren
- ½ pakje sojaroom (of andere romige substantie)
- 200 g blauwe kaas bv. Stilon of Gorgonzola
- 1 tl rozemarijn
- scheut olijfolie
- 2 el port (kan ook met balsamicoazijn als je geen port in huis hebt)
- 6 vellen bladerdeeg uit de vriezer
- boter
Bereiding
Kook eerst de bietjes, dat kan ook al van te voren. Afhankelijk van de grote hebben ze 45- 60 min. nodig. Heb je meer bieten in je pakket, kook ze dan gewoon allemaal. Wat je overhoudt, gebruik je in een salade of je maakt er lekker bietenhummus van.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel de sjalotten en snijd ze in dikke plakken (ongeveer zo dik als je vinger). Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak op niet te hoog vuur de sjalotten 4-5 min. Keer ze dan voorzichtig om en bak nog een paar minuten. Lepel er 2 el port overheen, laat die uitbruisen en draai dan het vuur uit. Verwarm de oven voor op 180°C. Schrik de bieten onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in stukjes. Vet een springvorm in met wat boter en bekleed zorgvuldig met het bladerdeeg, laat de naden elkaar overlappen en druk stevig aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Schik de stukjes biet op de bodem, bestrooi met p&z en de rozemarijn. Kluts de eieren in een kommetje met de room en giet dit over de bieten. Leg voorzichtig de uienplakjes op de taart. Tot slot snijd je de kaas in blokjes en verdeel die tussen de uienringen. Bak 30-40 min. in het midden van de oven. Laat 10 min. staan alvorens je de taart aansnijdt.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »