Pompoensoep
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »
Van die lekkere pompoen maak ik graag een lekker verwarmende pan soep en dat is echt zo gepiept! Je hoeft van de oranje pompoen echt de schil niet af te halen, enkel schoonboenen, de onder- en bovenkant afsnijden en wat lelijke plekjes, dat volstaat. Dat scheelt een hoop werk en komt de smaak en voedzaamheid alleen maar ten goede, dus dat is hartstikke mooi. Met een lekker stuk vers brood is dit een prima maaltijd, uiteraard smaakt ie ook goed als lunch of mee in een thermosbeker naar school of werk.
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 1 flinke ui
- 1 teen knoflook
- 1 winterpeen
- scheut olie
- 1 groentebouillonblokje
- 1 el kerrie
- 1 laurierblad
- 3 kruidnagels
- 1 pepertje (of een stukje)
- p&z
- verse peterselie
- eventueel een scheutje room
Bereiding
Pel de ui en knoflook en snipper beide. Was de pompoen, snijd steel en lelijke stukjes eraf, hak doormidden en lepel de pitjes er uit. Snijd dan in grove stukken. Verwarm een royale scheut olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook glazig. Boen of schil de wortel en snijd in stukjes. Voeg de pompoen en wortel toe aan de pan, voeg de kerrie toe en bak even mee. Druk de bouillontablet stuk op de bodem van de pan. Voeg 1 liter heet water toe, het laurierblad, de kruidnagels en de peper (de madame Jeanette laat je heel, een andere peper hak je in stukjes. Jalapeno kan ook op het eind als garnering. Breng aan de kook en laat 15-20 min. koken, proef af en toe of je de peper als genoeg proeft, dan haal je die er alvast uit. Wanneer de groente zacht genoeg is, vis je het de peper, laurier en kruidnagels er uit en pureer je de soep glad. Maak op smaak met p&z Serveer met een beetje fijngehakte peterselie en eventueel een scheutje room in elke kom.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »