Ratatouille met vis of kikkererwten

Ratatouille maken kan heel snel, maar als je de tijd neemt wordt het lekkerder. Ik maakte hem deze keer met vis en dat smaakte ook uitstekend. Je kan er ook kikkererwten of zelfs eieren aan toevoegen, die je langzaam in de saus laat pocheren.

Ingrediënten

  • 1 flinke aubergine
  • 1 courgette
  • 1 grote ui
  • 3-4 tenen knoflook
  • ruim olijfolie
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 blikje kikkererwten of 4 stukjes witvis (uit de vriezer?)
  • takje verse peterselie
  • p&z

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de aubergine in blokjes en de courgette in halve plakjes. Zet ze apart van elkaar een 15 min. weg, bestrooid met wat zout. Ze zweten zo vocht uit en dat komt de smaak ten goede. Bij tijdgebrek laat je het gewoon achterwege. Laat de vis ontdooien of de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Spoel de aubergine en courgette af en dep droog met een schone theedoek. Pel de ui en knoflook en snipper beide. Bak in een scheut olijfolie eerst de ui en knoflook glazig. Doe ze over in een stoofpan en doe er de kruiden en tomatenstukjes bij. Laat het op lage vlam pruttelen. Doe een nieuwe scheut olie in de koekenpan en bak de aubergine tot ze wat zachter wordt, een minuut of 5. Die gaan bij de tomatensaus. Dan weer een scheut olie en dan bak je de courgette, tot ze wat zachter worden, dan mogen ze bij de saus. Voeg p&z naar smaak toe. Het lekkerst wordt de ratatouille als je vervolgens de tijd hebt om het op heel laag vuur een uurtje te laten pruttelen, je hoeft nauwelijks te roeren. Gaar de vis bovenop de saus, geef een beetje p&z. Of warm de laatste 10 min. warm de kikkererwten mee. Opdienen met rijst of couscous en wat peterselie. *In plaats van kikkererwten kun je natuurlijk ook linzen of andere peulvruchten nemen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK