Rode spitskool met peper

Print Friendly, PDF & Email

gebakken rode spitskool uit de oven, met sla en rijst geserveerd

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gesmoorde koolrabi met salie

Print Friendly, PDF & Email

Alweer zo’n lekker simpel recept

Bekijk het recept

Gevulde padronpepers

Print Friendly, PDF & Email

Niet zo heet als het er uit ziet

Bekijk het recept

De malse rode spitskool laat zich uitstekend verwerken tot een salade of roerbakschotel, maar als je echt voor heel simpel gaat, maak je hem klaar in de oven! Je hoeft er bijna niets aan te doen en het smaakt echt fantastisch!

Ingrediënten

  • 1 rode spitskool
  • olijfolie
  • p&z
  • 1 rode peper (ik gebruikte padron)

Bereidingstijd: 22 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kool af en snijd de kool in plakken van ongeveer 2cm dik. Leg ze op een ingevette bakplaat en kwast ze aan de bovenkant ook in met een beetje olie. Strooi er wat p&z over en schuif ze de oven in. Na 10 min. keer je ze voorzichtig om. Was de peper, verwijder eventueel zaadjes en zaadlijsten en strooi ze over de kool, bak nog 10 min. in de oven.  Uiteraard kun je ook nog kruiden over de kool strooien, bv. kerrie of een beetje komijn, ook Italiaanse kruiden zijn heel lekker.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gesmoorde koolrabi met salie

Print Friendly, PDF & Email

Alweer zo’n lekker simpel recept

Bekijk het recept

Gevulde padronpepers

Print Friendly, PDF & Email

Niet zo heet als het er uit ziet

Bekijk het recept