Venkelplaattaart met blauwe kaas

20180125_173431_1516968489398_resized

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij met rozemarijn uit de oven

Heb je tijd?

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Weer zo’n supersimpel recept van Kievit, om jezelf en je huisgenoten blij te maken met iets nieuws uit de keuken. Je kan hem maken met elke soort blauwe kaas die je lekker vindt en als je niet van blauwe kaas houdt, kies dan bijvoorbeeld voor verse geitenkaas, brie of juist een oude kaas. En zelfs met gewone plakjes jongbelegen smaakt het vast prima!  Lekker met een frisse groene salade.

Ingrediënten

500-700 g knolvenkel, 1 ei, 1 tl tijm, 100 g blauwe kaas, 1 pakje dieprvriesbladerdeeg, scheutje olie of vel bakpapier, p&z.

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Leg het deeg uit om te ontdooien en verwarm de oven vast voor op 200ºC. Was de venkel en snijd de onder- en bovenkanten bij. Bewaar wat van het groen om te garneren straks. Snijd de venkel doormidden en dan in boogjes of in de lengte in schijven, wat je fijn vindt. Stoom ze in een stoommandje beetgaar, 5 min., laat daarna afkoelen. Vet een bakplaat in of bedek met een vel bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg er overlappend op, druk de randen goed aan en druk het deeg een beetje uit. Kluts in een kom het ei los en bestrijk de buitenste rand van het deeg met een beetje ei, dan kleurt het straks mooi bruin. Meng wat p&z en een tl tijm door het ei en hussel de venkel erdoor. Verdeel de venkel daarna over de bakplaat en bak 20 min. Snijd de kaas in dunne plakjes en verdeel die over de venkel, bak nog 5 min. in de oven.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij met rozemarijn uit de oven

Heb je tijd?

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept