Wortelsoep met sinaasappel en gember
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptLaat die regen maar kletteren, wij maken gewoon soep die je van binnenuit zon geeft! Zorg wel dat je de gember echt goed fijnhakt ok zet je blender of roerzeef in, met de staafmixer blijven makkelijk nog stukjes gember heel en dat is minder leuk eten.
Ingrediënten
750 g wortel, 2 sinaasappels, 1 grote ui, stuk gember van 4 à 5 cm, 2 el olijfolie, 1 el boter, snuf chilipoeder, ½ tl korianderpoeder, 2 (kippen-)bouillontabletten, 150 ml slagroom of sojaroom, nootmuskaat, p&z
Bereiding
Snijd de ui in grove stukken. Schil de gember en hak zo fijn als je kan. Smelt in een soeppan de boter met de olijfolie. Fruit de uien 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de wortels in plakken. Bak de gember kort mee met de ui en voeg vervolgens wortel, chilipoeder; koriander en bouillontabletten toe. Voeg 750 ml kokend water toe en laat 20 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Rasp de schil van één sinaasappel en pers beide sinaasappels uit. Klop de room dik en lobbig. Haal de soep van het vuur en pureer goed in de blender of met een goede staafmixer. Voeg het sinaasappelsap toe en naar smaak wat sinaasappelrasp, nootmuskaat en p&z. Serveer met de room en garneer met wat sinaasappelrasp.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »