Gegrilde koolrabi
Koolrabi, dat ken je misschien nog niet. Nou, dat wordt dan hoog tijd, want koolrabi is zo lekker! Rauw in een salade, in dunne plakjes op een broodje kaas, gestoofd met een kaassausje of… in de grillpan of op de barbecue! Super simpel, superlekker. Zo hebben we het het liefst! En bovendien is een beetje meer groente op de barbecue wel zo fijn voor je buik en de aarde.
Ingrediënten
- 2 koolrabi’s
- 1-2 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 citroen
- p&z
- eventueel verse basilicum
Bereiding
Draai het loof van de koolrabi’s en begin met het schillen aan de onderkant, de bovenkant is soms zo zacht dat schillen daar niet hoeft. Snijd in plakken of halve plakken, wat je wilt. Kook ze voor in een bodem water of een stoommandje, 5 min. is genoeg. Meng intussen een paar el olijfolie met een teentje geperste knoflook, een snuf zout en een beetje rasp van de citroenschil. Dep de koolrabi droog en bestrijk alle plakjes met wat van het oliemengsel. Nu kun je de plakjes laten garen in de oven, onder de grill, in een grillpan of op de barbecue, wat je lekker lijkt! Eventueel strooi je er nog wat peper en/of Parmezaanse kaas over als ze gaar zijn. Serveer meteen.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »