Koolrabi salade met wortel en pecannoten

Print Friendly, PDF & Email

koolrabi salade met wortel en pecannoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Koolrabi is een heerlijke groente, maar voor velen onbekend. Wij vinden hem zo lekker knapperig, heel geschikt voor een frisse salade. Dunne plakjes op een boterhammetje kaas is trouwens ook erg lekker! Wil je liever iets warms? Probeer dan eens deze gebakken koolrabi met ui en room.  Of test de zoekfunctie van deze site eens en vind nog meer koolrabi-inspiratie!

Ingrediënten

1 grote of twee kleine koolrabi’s, 1 flinke wortel, 1 groene appel, handje rucola, handje pecannoten, 1 el ahornsiroop, Voor de dressing:, 1 sjalotje, 3 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, ¾ tl karwijzaad, 4 el olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Rooster in een droog koekenpannetje de karwijzaadjes tot ze gaan geuren en doe ze dan over in een vijzel. ( Heb je die niet, hak ze dan fijn met een groot mes, maar pas op dat ze niet wegspringen). Rooster in dezelfde pan de noten tot ze knapperig worden en giet er dan de ahornsiroop over. Roer goed door en laat ze afkoelen op een bordje. Vijzel de karwijzaadjes fijn. Pel het sjalotje en hak zo fijn als je kunt. Meng met de azijn en de mosterd en roer er dan de olie door, het karwijzaad en p&z. Was de rucola en zwiep droog. Schil de koolrabi en de wortel en snijd in heel dunne plakjes. Snijd de appel in kwarten, haal het klokhuis eruit en snijd in partjes. Meng koolrabi, wortel, rucola en appel met de dressing. Hak de noten grof en strooi over de salade en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK