Palmkoolsalade

Print Friendly, PDF & Email

salade met palmkool, wortel, appel en pitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Een jaar geleden probeerden we het voor het eerst, palmkool in de zomer. Way back in America is cavolo nero, zoals palmkool ook wel heet, heel hip, want superhealthy. Nu zijn wij niet zo heel trendgevoelig, maar natuurlijk wel vanaf ons oprichten in 1996 hartstikke hip, dus wij plantten het in onze kas vorig jaar. Dit jaar durven we het gewoon buiten aan en dat gaat eigenlijk prima.

Palmkool wordt vaak een beetje vergeleken met onze winterse boerenkool, maar natuurlijk heb je niet meer echt zin in stamppot met dit weer. je kunt palmkool echter ook prachtig wokken of bijvoorbeeld verwerken in een pasta gerecht, maar echte knagers maken een knapperige salade, heel lekker! Lekker zo als lunch, of misschien aangevuld met een sneetje knapperige toast of een portie gekookte quinoa. Als avondeten zou ik het bijvoorbeeld combineren met een portie gebakken aardappels.

Ingrediënten

1 struikje palmkool, 1 wortel, 1 appel, handje noten of pitjes (ik nam 2 el pompoenpitten en 3 el zonnepbloempitten), 2-3 el citroensap, 3 el olijfolie, 1 tl mosterd, 1 teen knoflook, p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel het teentje knoflook en pers uit boven een kom. Meng met  meng met 2 el citroensap, de mosterd, olijfolie en wat p&z tot een dressing. Ris de palmkool van de nerven en was het blad goed. Zwier droog en snijd in fijne reepjes. Meng met de dressing. Snijd de wortel in dunne reepjes of plakjes en meng. Rooster de pitjes tot ze geuren in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Besprenkel eventueel met wat citroensap en meng ook door de salade, evenals de pitjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK