Palmkoolsalade

salade met palmkool, wortel, appel en pitjes

geschreven door Kievit op 11 juni 2021

Of wij ook palmkool in het assortiment hadden, was de vraag. Way back in America is cavolo nero, zoals palmkool ook wel heet, heel hip, want superhealthy. Nu zijn wij niet zo heel trendgevoelig, maar natuurlijk wel vanaf ons oprichten in 1996 hartstikke hip, dus jazeker, wij hebben palmkool in onze kas geplant dit jaar! Palmkool is een beetje vergelijkbaar met onze winterse boerenkool, maar natuurlijk heb je niet meer echt zin in stamppot met dit weer. Je kunt het ook prachtig wokken of bijvoorbeeld verwerken in een pasta gerecht, maar echte knagers maken een knapperige salade, heel lekker! Lekker zo als lunch, of misschien aangevuld met een sneetje knapperige toast of een portie gekookte quinoa. Als avondeten zou ik het bijvoorbeeld combineren met een portie gebakken aardappels.

Ingrediënten

  • 1 struikje palmkool
  • 1 wortel
  • 1 appel
  • handje noten of pitjes (ik nam 2 el pompoenpitten en 3 el zonnepbloempitten)
  • 2-3 el citroensap
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 teen knoflook
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- min. totale bereidingstijd
Bereiden

Pel het teentje knoflook en pers uit boven een kom. Meng met  meng met 2 el citroensap, de mosterd, olijfolie en wat p&z tot een dressing. Ris de palmkool van de nerven en was het blad goed. Zwier droog en snijd in fijne reepjes. Meng met de dressing. Snijd de wortel in dunne reepjes of plakjes en meng. Rooster de pitjes tot ze geuren in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Besprenkel eventueel met wat citroensap en meng ook door de salade, evenals de pitjes.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!