Kroatische snijbiet met aardappelen

Print Friendly, PDF & Email

3723snijbiet

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Hartige taart met witte asperges

Hartige taart met witte asperges
Print Friendly, PDF & Email

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar het gaat niet vervelen!

Bekijk het recept

Thaise rabarbersoep met wortel

Print Friendly, PDF & Email

Jawel, dat durf jij best!

Bekijk het recept

Mijn buurvrouw, die ook groente teelt, is niet zo dol op snijbiet, dus zij sloeg het af, maar wij zaten te smullen van dit simpele maaltje! Het is oorspronkelijk een Kroatische recept en persoonlijk vond ik dat je ook de roerige geschiedenis  wel een beetje terugziet in het gerecht. In Kroatië heet dit gerecht Blitva en ze eten het vaak met vis. Een gekookt ei vonden wij ook lekker. Rundvlees of vegetarische balletjes smaken er vast er ook wel bij.

Ingrediënten

  • 900 g snijbiet
  • 800 g aardappelen
  • 6-8 tenen knoflook
  • 2 grote uien
  • olijfolie
  • eventueel wat rode peper of chilipoeder

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Ris het groen van de stelen snijbiet, was blad en stelen. Snijd stelen fijn en hak het blad. Schil de aardappelen en snijdt ze in niet al te grote stukken. Breng de aardappelen aan de kook in een ruime pan, doe de steeltjes er bij zodra ze koken en  daarbovenop het blad. Kook in ongeveer 10 min. gaar. Pel ondertussen de ui en de knoflook. Snipper de ui grof en hak de knoflook fijn. Laat de snijbiet en de aardappel in een vergiet uitlekken. Bak de ui en knoflook in een pan met een royale hoeveelheid olijfolie (en rode peper als je wilt). Bak dan ook de aardappels en snijbiet mee. Maak op smaak met chilipoeder en p&z.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Hartige taart met witte asperges

Hartige taart met witte asperges
Print Friendly, PDF & Email

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar het gaat niet vervelen!

Bekijk het recept

Thaise rabarbersoep met wortel

Print Friendly, PDF & Email

Jawel, dat durf jij best!

Bekijk het recept