Curry met snijbiet en pindakaas

curry van snijbiet, geserveerd met witte rijst en komkommersla

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

In nogal wat Afrikaanse keukens wordt in een saus zowel pindakaas als tomatenpuree gestopt en hoewel dat misschien een beetje gek klinkt, smaakt het echt heel lekker. Deze curry is makkelijk te maken en natuurlijk kun je in plaats van snijbiet ook prima spinazie of zelfs paksoi gebruiken. Lekker met rijst en komkommersla en eventueel een gekookt ei.

Ingrediënten

  • 900 g snijbiet
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember
  • 1 ui
  • 3 flinke aardappelen
  • scheutje olie
  • ¾ tl komijn
  • snufje cayennepeper
  • klein potje (100 g) tomatenpuree
  • 100 g (4 el) pindakaas
  • 1 groentebouillontablet
  • verse koriander

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de snijbiet en snijdt de stelen in stukjes en het groen in reepjes. Pel de ui en knoflook en snipper de ui fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schil de gember en hak zo fijn als je kunt. Verhit een scheutje olie in een ruime pan. Fruit de ui zacht, pers de knoflook erbij en bak ook de gember mee. Voeg de aardappelen, komijn en cayenne toe en bak nog een minuut. Voeg de stelen van de snijbiet toe, de bouillontablet en ongeveer een halve liter water. Breng aan de kook en laat 10 min koken. Voeg dan de tomatenpuree en pindakaas toe. Roer het goed, zodat de pindakaas oplost. Voeg dan ook het snijbietblad toe en kook nog een minuut of 5 met het deksel op de pan, of tot je het gaar genoeg vindt. Wanneer je de curry te dun vindt, prak je een paar stukjes aardappel om de boel wat dikker te maken. Serveer met gehakte koriander.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK