Poké bowl met Chinese kool of paksoi

20170426_193720

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

Poké bowl is eigenlijk een soort sushi, maar dan in een kom. Je kan naar eigen inzicht variëren en experimenteren.

Ingrediënten

1 Chinese kool of paksoi
300 g ronde zilvervliesrijst
1 pot witte lupine (uitlekgewicht 190 g)
2 punt paprika’s
200 g tofu
10 à 15 g seaveg crispies
2 el rijstazijn
sojasaus naar smaak
2 el sesamzaad
1 tl kurkuma poeder
snufje gemalen zwarte peper
1 tl chilivlokken
1 el kokosolie

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Was de rijst en zet op met zoveel water de er 2 cm water boven de rijst staat. Zet de wekker op 25 min. zodra het kookt.

Dep de tofu droog en snijd in blokjes van 1 cm. Verwarm de olie in een koekenpan, voeg kurkuma poeder en gemalen peper toe en bak de tofu op middelhoog vuur tot deze een beetje krokant is, zet daarna apart.

Snijd de onderkant van de Chinese kool of paksoi. Spoel de bladeren af indien nodig en leg ze op een stapeltje. Snijd ze vervolgens in dunne reepjes en zet apart. Ontdoe de puntpaprika van zaden en zaadlijsten en snijd in dunne reepjes en zet apart.

Spoel de lupine af tot het water niet meer schuimt en zet ook apart.

Zodra de rijst klaar is roer je hier de rijstazijn doorheen en laat je het afkoelen.

Nu ga je de poké bowl samenstellen. Verdeel alles over 4 kommen. Begin met de rijst, dan de groenten en lupine, versnipper de seaveg crispies en strooi er sesamzaad en chilivlokken overheen. Maak het af met de tofu. Iedereen kan nu naar eigen smaak soja saus toevoegen.

Je kunt dit recept ook met andere ingrediënten maken, wees creatief en experimenteer!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK