Pompoentaart

Pompoentaart

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Romige prei met pasta

Proberen als je kinderen geen prei lusten!

Bekijk het recept

Wortelsoep met rode linzen

Kruidig en lekker oranje.

Bekijk het recept

We eten thuis even helemaal geen geraffineerde suiker meer, maar deze pompoentaart kan in ons dieet heel goed! Een leuke manier om extra groente te consumeren, toch?

Ingrediënten

  • Deeg:
  • 100 g amandelmeel
  • 20 g rijstmeel
  • 70 g tapiocameel
  • 120 ml kokosolie plus extra om in te vetten
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • ½ tl zout
  • ½ tl kaneel
  • 1 ei
  • Vulling:
  • 430 g pompoenpuree
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen kardemom
  • ½ tl gemalen gember
  • ½  tl nootmuskaat
  • 3 eieren
  • 6 el ahornsiroop
  • 100 ml kokosroom
  • snufje zout
  • Topping:
  • 90 g walnoten
  • 20 g kokosrasp

Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten voor: 8 personen

Bereiding

Maak eerst pompoenpuree, daarna deeg. Pompoenpuree kan je op twee manieren maken: rooster de pompoenhelften, bestreken met een beetje olie, simpel weg 30-35 min. in een oven (180°C), of kook blokjes in een pan water in 10 min. zacht. Afgieten en fijnmaken met een keukenmachine of pureestamper of knijper.
Dan het deeg: doe alle ingrediënten voor het deeg, behalve het ei, in de keukenmachine en draai tot grove kruimels. Voeg nu het ei toe en draai het geheel tot een deeg. Stort uit op een stuk plastic folie, druk bij elkaar en leg minimaal 30 min. in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180˚C. Vet een taartvorm (doorsnede 22 cm) met losse bodem in met kokosolie. Druk het deeg in een gelijkmatige laag in de vorm uit, druk ook goed aan bij de randen. Prik gaatjes in de bodem en bak de deegbodem ongeveer 10 minuten in de oven. Haal de vorm uit de oven en laat de deegbodem even afkoelen terwijl je de vulling maakt.
Klop hiervoor alle ingrediënten voor de vulling met een garde of mixer goed door elkaar. Giet de vulling in een gelijkmatige laag op de deegbodem en zet de vorm terug in de oven. Bak de taart ongeveer 45 min. tot de vulling redelijk stevig aanvoelt. Haal de pompoentaart uit de oven, laat afkoelen en haal dan pas uit de vorm.
Bestrooi voor serveren met de grofgehakte walnoten en de kokosvlokken.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Romige prei met pasta

Proberen als je kinderen geen prei lusten!

Bekijk het recept

Wortelsoep met rode linzen

Kruidig en lekker oranje.

Bekijk het recept