Preisoep met aardappel en mosterd
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »
Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis. Soms wil je een dag makkelijk. Dan eet je een lekkere soep en een tosti. Zelf doen we dat eigenlijk nooit, maar het kan natuurlijk prima. Ik zou eerder soep met tosti’s maken voor de lunch. Een ideale manier om je groenteconsumptie te verhogen.
Ingrediënten
- 700 g prei
- 1 ui
- 25 g boter
- 300 g aardappelen
- 300 ml melk en 700 ml groente- of kippenbouillon of 1 liter bouillon
- 1-2 tl mosterd
- 1 dl room
- p&z
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd lelijke uiteinden van de preien en snijd ze overlangs doormidden. Spoel ze schoon onder de kraan en snijd daarna in stukken, de wortelvoet gaat weg. Pel de ui en snipper grof. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en prei even kort, houd eventueel een handje preiwit apart voor de garnering straks. Voeg de aardappelen toe en laat even stoven. Melk en bouillon kunnen er nu bij. Laat de soep koken tot de aardappelen gaar zijn en de groente zacht, ongeveer 20 min. Pureer de soep met de staafmixer (of in de blender, prei is wat vezelig) en maak op smaak met p&z, mosterd en room. Garneer met de preiringetjes, of bak wat croutons bij!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »