Ratatouille met kikkererwten
Stel, je bent in Frankrijk, de zon schijnt en je man geeft door uit het verre Nederland dat er courgette en aubergine in het pakket gaan. Dan is een recept voor ratatouille toch onvermijdelijk? Deze variant is met kikkererwten, maar die kun je ook gerust vervangen door linzen of andere peulvruchten, maar je kunt ze ook weglaten. Je kan de ratatouille ook opwarmen in een schaal in de oven. Maak er vier holtes in en breek daarin een ei. Strooi er wat kaas over en laat het ei stollen. Très Français.
Ingrediënten
2 courgettes, 1 aubergine, 1 rode paprika, 1 flinke ui, 4 tenen knoflook, 1 fles tomatenpassata, 1 tl gemalen komijn, 1 tl paprikapoeder, 1 blikje kikkererwten, takje verse peterselie, geraspte Parmezaan naar wens, p&z
Bereiding
Snijd de aubergine in blokjes en de courgette in halve plakjes. Zet ze apart van elkaar een 15 min. weg, bestrooid met wat zout. Ze zweten zo wat vocht uit en dat komt de smaak ten goede. Bij tijdgebrek laat je het gewoon achterwege. Spoel ze af en dep beide droog met een schone theedoek. Pen de ui en knoflook en snipper beide. Snijd de paprika in blokjes. Bak in een scheut olijfolie eerst de ui en knoflook glazig. Doe ze over in een stoofpan en doe er de kruiden en tomatenpassata bij. Laat het op lage vlam pruttelen. Doe een nieuwe scheut olie in de koekenpan en bak de aubergine tot ze wat zachter wordt, een minuut of 5. Die gaat bij de tomatensaus. Dan weer een scheut olie en dan bak je de courgette, tot ze wat zachter wordt. Voeg de laatste minuut ook de paprika toe, schep steeds om. Dan kiep je ook dit bij de tomatensaus. Voeg p&z naar smaak toe. Het lekkerst wordt de ratatouille als je vervolgens de tijd hebt om het op heel laag vuur een uurtje te laten pruttelen, je hoeft nauwelijks te roeren. De laatste 10 min. warm je de uitgelekte kikkererwten mee. Opdienen met rijst of couscous en wat peterselie en misschien ook nog wat Parmezaanse kaas?
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »