Rode bietenpannenkoek met rucola en appel
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptBietjes en rucola, dat is een fijne combinatie. Heerlijk als salade samen, met vis of witte kaas erbij heerlijk. Deze keer liet ik de kaas achterwege en stopte ik de bieten in het pannenkoekbeslag. Het bakken was nog wel een kunstje, want appelstukjes maken de pannenkoek lastiger om te keren. Misschien was de appels ongebakken op de pannenkoek leggen wel beter geweest. Dus als je het jezelf wat makkelijker wilt maken, doe dat vooral. En natuurlijk kun je er ook wat kaas bij nemen, als je dat lekker lijkt. Feta of verse geitenkaas is perfect, een klodder hummus smaakt ook erg goed op deze pannenkoek!
Ingrediënten
150 g bloem en 150 g boekweitmeel, snufje zout, 3 eieren, 400 g gekookte bieten, ongeveer 4 dl (plantaardige) melk, 2 appels, 3 el zonnebloempitjes, zakje rucola, boter of olie om te bakken, eventueel beetje crème fraîche, p&z
Bereiding
Meng in een blender de bieten, 3 dl van de melk en de eieren tot een puree. Doe beide meelsoorten in een kom en voeg een snuf zout toe. Maak een kuil in het midden en giet daar de bietenmelk in en meng tot een glad beslag. Voeg meer melk toe indien nodig, maar maak het beslag niet te dun! Laat het beslag even staan. Rooster de zonnebloempitjes tot ze een beetje kleuren, blijf erbij! Schil de appels en snijd in echt dunne plakjes. Smelt wat vet in een koekenpan, schep 1 soeplepel van het beslag in de pan en leg er 3 tot 5 plakjes appel op. Laat het droog worden en keer dan voorzichtig om. Maak de pannenkoeken niet te groot of met te dun beslag, want dan lukt het omdraaien niet. Bak zo een stapel tot je beslag op is. Was de rucola, zwier droog en hak in grove stukken. Geef elke pannenkoek een kloddertje crème fraîche, wat rucola, wat pitjes en eventueel nog een draai uit de pepermolen.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »