Romige Romanesco Soep
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »
Een romig soepje zonder room? Het geheim is 1 aardappel! Wij maakten de soep speciaal met een zelfgemaakte granola, maar een eenvoudig geroosterd broodje smaakt natuurlijk ook heerlijk erbij! Tip vooraf: Wil je de granola bij je soep maken, begin dan daarmee!
Ingrediënten
- 1 romanesco
- 1 flinke ui
- 1 teen knoflook
- 1 aardappel
- 2 bouillonblokjes (ik nam kip)
- 3 el olijfolie
- 1 citroen
- wat peterselie
- p&z
- Voor de granola:
- 1 kop havermout
- ½ kopje walnoten
- ½ kopje pompoenzaad
- ½ kopje zonnebloempitjes
- ¼ kopje sesamzaadjes
- 1 grote tl oregano
- p&z
- 2 el olijfolie
- 1 el agave siroop
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de olie in een soeppan en fruit in 5-10 min. de ui zacht en glazig. Was de Romanesco en verdeel in stukken, ook de stronk natuurlijk. Schil de aardappel en snijd ook in stukken. Voeg beide bij de ui en voeg de bouillonblokjes toe en 1 liter water. 20 min. koken tot alles gaar is, pureren en op smaak brengen met p&z eventueel. Je dient de soep op met een kneepje citroensap en wat gehakte peterselie en een scheutje goede olijfolie.
En de granola:
Verwarm de oven voor op 175°C. Hak de walnoten grof. Meng alle ingrediënten in een kom. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje en spreid de granola er over uit. Rooster in 20-25 min. goudkleurig, schep tussendoor 1 keer om. Laat afkoelen en bewaar in een pot, deze hoeveelheid is genoeg voor nog een keer eten!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 376
- Volgende »