Snelle schotel met ui, prei en tomaat
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptDeze prei smaakt heerlijk bij een snel maal met rijst of pasta. Wij aten er biologische kipstukjes bij, maar een blik kikkererwten, linzen of blokjes tofu kunnen ook door de prei en dan heb je ook je eiwitten binnen!
Ingrediënten
1 of 2 dikke prei; 2 rode uien; zakje kerstomaatjes; ½ tl tijm; 1 tl oregano; 1 tl paprikapoeder; ¼ tl kaneel; ½ tl komijnpoeder; p&z; olijfolie
Bereiding
Snijd lelijke stukken van de prei, maar gebruik ook het groen, dat is echt prima eetbaar. Halveer overdwars, spoel schoon en snijd dan in stukjes. Pel de uien en snipper ze grof. Verwarm een scheut olie in een wok of koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg prei en kruiden toe en bak tot je de prei gaar genoeg vindt. Was de tomaatjes en halveer ze en bak ze nog een paar minuten mee, geef wat p&z en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »