Andijvie stamppot met paprika en noten

20180906_182108_1536310485663_resized

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

Andijvie is natuurlijk een echte stamppotklassieker en dat kan ook prima zonder spekjes of worst hoor! De kunst is om er lekkere dingetjes bij te doen, zoals bijvoorbeeld gebakken uien, noten of blokjes kaas. Dan ziet het er zo lekker uit dat je die hele worst vergeet!

Ingrediënten

  • 1 struik andijvie
  • 1 kg aardappels
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 el boter
  • 2 el olie
  • 1 tl oregano
  • nootmuskaat
  • p&z
  • 4 el ongebrande cashewnoten
  • kaas naar keuze (feta of blokjes komijnekaas bijvoorbeeld!)

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd ze in stukken en kook ze in ruim water in 15-20 min. gaar. Pel de ui en knoflook, snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze wat kleuren en laat ze dan afkoelen op een bordje. Verwarm nu de olie in de koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg dan plakjes knoflook, paprika en oregano toe en laat op lag vuur garen. Nu nog snel de andijvie wassen. Halveer de krop en snijd in dunne reepjes. Was grondig en laat goed uitlekken, liever nog zwier je het droog in een slacentrifuge. Als de aardappels gaar zijn, giet je ze af, bewaar 1 beker van het kookvocht. Maak met een pureestamper een smeuïge puree met de boter, wat kookvocht, p&z en vers geraspte nootmuskaat. Roer er dan hand voor hand de andijvie door, terwijl je roert en het vuur laag staat. Roer er ook de ui en paprika door. Serveer op elk bord met blokjes kaas en een handje noten.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK