Winterposteleinsalade met bleekselderij en blauwe kaas
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptFris en knapperig en een stevige smaak, dat bied deze salade. Regelmatig gebruik ik walnoten in mijn salades, simpelweg omdat ik ze lekker vind, maar ook omdat walnoten vol goede stofjes zitten, zoals omega-3 vetten, fosfor en magnesium. Eet noten rauw, of heel kort geroosterd, dan profiteer je het meest. Gebrande noten van de notenboer hebben door de hoge temperaturen veel van hun vitaliserende stoffen verloren.
Ingrediënten
- 1 zakje winterpostelein
- 3-4 selderijstengels
- 2 tomaten
- 50 g blauwe kaas
- 2 el yoghurt
- 1 el mayonaise
- p&z
- handje walnoten
Bereiding
Was de postelein, tomaten en bleekselderij en zwier de postelein droog. Trek draden uit de bleekselderij en snijd in dunne boogjes. Snijd steelaanzet uit de tomaten en snijd in blokjes. Maak een dressing door de kaas met de mayonaise, yoghurt en 2 el lauw water te prakken, of mixen in blenderbakje. Maak op smaak met p&z. Rooster de noten en hak ze grof. Meng blaadjes, selderij, tomaatstukjes met de dressing en strooi de noten erover.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »