Gebakken courgette en aubergine met feta
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptCourgette en aubergine, altijd een heerlijke combinatie! Onderstaand recept is het meest simpele wat ik maar kan bedenken met deze groenten. Het enige niet simpele is dat je twee pannen gebruikt, in plaats van 1, waardoor je meer controle houdt over de gaarheid van beide groenten. Juist de zachte aubergine en de courgette met nog een bite, maakt dit gerecht heel lekker. De bijna rauwe paprika is extra, maar zou je ook gerust achterwege kunnen laten.
Ingrediënten
2 courgettes, 1 aubergine, 1 (rode) ui, 1 rode paprika, 1 tl oregano, olijfolie, handvol peterselie, pakje feta
Bereiding
Was de groenten en snijd de aubergine in stukjes en de courgette in halve plakjes. Of een ander formaat, als je wilt grillen zou ik ze groter houden. Bestrooi beide met wat zout en laat 20-30 min. zweten. Dit is geen must, maar komt de smaak wel ten goede. Spoel ze af en dep droog met een schone theedoek. Verhit twee koekenpannen met beide een scheut olie en bak de aubergine en courgette apart van elkaar. De aubergine heeft iets meer tijd nodig, die is zacht echt op zijn lekkerst, terwijl de courgette ook met wat bite heel lekker is. Snijd het uitje fijn en voeg toe aan de aubergine. Strooi wat oregano over de courgette. Snijd de paprika in reepjes, hak de peterselie fijn en snijd de feta in blokjes. Misschien vindt je een half pakje ook genoeg. Doe de courgette en aubergine bij elkaar en bak de paprika reepjes heel kort mee. Juist het verschik in hard en zacht maakt deze mix in dit geval heel lekker! Bestrooi met de peterselie en geef wat p&z. Lekker met een goede pasta of met couscous. Wil je het wat gevulder, kiep er dan nog een blikje kikkererwten door. Wil je het wat kruidiger, denk dan aan een mengsel als harissa of z’atar of gewoon een beetje knoflook en komijn.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »