Gele bietjes met quinoa en rucola
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptBietjes en quinoa, ik vind het een heel lekkere combinatie. De gele bietjes zijn wat zachter van smaak dan de rode variant en ik vind het zo’n heerlijk zonnige kleur op je bord! Ik maakte een soort salade-achtig gerecht, maar dan wel warm. Lekker met gebakken kip of vis, of ga lekker vegetarisch met gebakken bonen.
Ingrediënten
- 700 g gele bieten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el olie om te bakken
- 1 tl komijnzaadjes of neem komijnpoeder
- 1 kleine tl gerookt paprikapoeder
- 2 tl bouillonpoeder
- 300 g quinoa
- 2 el (extra vierge) olijfolie
- 1 el geroosterde sesamolie
- 1 el appelciderazijn
- 1 avocado
- ½ of 1 bosje rucola
- 100 g zachte geitenkaas of feta
- p&z
Bereiding
Kook de bieten gaar in ruim water, als ze een kwartier-20 min. koken ga je verder met de rest van het recept. Was de quinoa in een zeef en zet op met zoveel water dat het nét onder staat, kook in 15 min. tot je de kiempjes ziet en laat van het vuur af nog even nagaren met een deksel op de pan. Pel ui en knoflook en fruit glazig in een scheutje olie in een ruime pan. Vijzel de komijnzaadjes en voeg ze toe (of het poeder) en ook het paprikapoeder. Laat zachtjes bakken. Als de bieten gaar zijn (even prikken), laat je ze schrikken onder de kraan en snijd je kop en staart er af, en dan wrijf je zo het vel er af. Snijd de warme bietjes in stukjes en voeg ze bij de ui. Was de rucola en hak grof. Halveer de avocado, wip de pit er uit, verwijder de schil en snijd in blokjes. Snijd ook de kaas in blokjes. Roer een dressing van olijfolie, sesamolie, azijn en p&z. Strooi 2 tl bouillonpoeder over de bietjes, of los een half blokje op in zo weinig mogelijk water en roer dit door de bieten. Draai het vuur uit en meng de quinoa door de bieten. Daarna meng je de rucola, dressing, avocado en feta erdoor, proef voor p&z en eventueel nog wat extra olijfolie.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »