Geroosterde pompoen met ui en salie
Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten er graag gebakken kidneybonen bij of gekookte linzen. Het is ook verrassend lekker bij pasta en een romige sausje.
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 2 rode uien
- 3 el olijfolie
- 16 blaadjes salie
- 50 g pecorinokaas
- peper & zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de pompoen schoon, snijd steel en onderkant bij, verwijder lelijke plekjes van de schil. Halveer de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd in stukjes, misschien heb je aan een halve pompoen al genoeg. Pel de uien en snijd in parten. Hussel pompoen en ui op de bakplaat om met wat olijfolie. Vet 8 salieblaadjes in met olie en leg ze op de bakplaat in een hoekje. Snijd de andere blaadjes fijn en strooi over de pompoen. Geef wat p&z en bak 15 min. in de hete oven. Haal dan vast de hele salieblaadjes van de bakplaat en leg ze even op een keukenpapiertje. Keer de pompoen, bestrooi met de kaas en bak nog 10 min. in de oven. Serveer met de krokante salieblaadjes.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 404
- Volgende »
