Hartige pastinaakmuffins met rode paprika
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptAls je pastinaak niet zo lekker vindt, wat doe je dan? Hem verstoppen in een lekker cakeje! Persoonlijk vind ik pastinaak wél lekker hoor, maar mijn dochters zijn er niet heel erg dol op. Pastinaak heeft een best uitgesproken smaak, anders zoet en voller, kruidiger, dan wortels. En omdat je met wortels prima een taart of cake kan bakken, kan dat met pastinaak ook, leek me. Op het wereldwijde web vond ik allerlei recepten, ik gaf er mijn eigen draai aan. De dochters mochten proeven en ze hebben het goedgekeurd, hoera! Zo zie je maar, dat iets niet lusten, best een beetje opgerekt kan worden…
Ze zijn zowel warm als koud lekker, bij het avondeten, als lunch of als snack in de broodtrommel! Je kunt ze ook goed invriezen, bewaar ze maximaal drie maanden in de vriezer.
Ingrediënten
- Voor 12 stuks:
- 200 g pastinaak
- 1 kleine rode ui
- ½ rode paprika
- 275 g meel (ik nam 100 g rijstmeel, 150 g havermeel en 25 g maïzena)
- 1 tl bakpoeder,
- p&z
- 2 eieren
- 225 ml (plantaardige) melk
- 100 g kaas (ik gebruikte restjes, elke harde kaas is goed)
- 2 tl Italiaanse kruiden
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. Roer 200 ml van de melk los met de eieren. Pel ui en snipper fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Was de pastinaak, verwijder lelijke plekjes en rasp grof. Voeg paprika, ui en pastinaak toe aan het ei mengsel. Voeg meel toe, kruiden en p&z. Rasp de kaas en meng er ook door. Het mag een dik beslag worden, voeg eventueel nog een scheutje melk toe. Vet een muffinvorm (12 stuks) in met een beetje olie n verdeel met een ijsboltang of twee lepel het beslag over de bakjes en strijk een beetje glad. Bak in de 25-30 min. gaar in de oven of tot een satéprikker er schoon uit komt als je er in prikt.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »