Hutspot met rucola en gekruide hazelnoten

hutspot met rucola en gekruide hazelnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

Een stamppotje kan je makkelijk een oppepper geven met wat rucola en kruidige noten, opeens is zo’n simpele hutspot een lust voor het oog en natuurlijk is het ook lekker! Wij aten er gebakken witvis bij, maar een (vega)worstje of gewoon zo kan natuurlijk ook!

 

 

Ingrediënten

700 g wortels, 2 uien, 1-1½ kg aardappelen, 50 g rucola, 2 tenen knoflook, 1 el venkelzaad, 4 el olijfolie, 100 g hazelnoten, 1 tl kaneel, 1 tl kerrie, 25 g boter, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappels en snijd in stukken, pel ui en knoflook, snipper de ui grof en snijd knoflook in plakjes. Schil de wortel en snijd in plakken. Stamp het venkelzaad fijn in een vijzel of hak het met een groot mes in stukjes. Verwarm 2 el olie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg venkelzaad en knoflook toe en laat even bakken. Voeg dan aardappel en peen toe, roer om en voeg dan zoveel water toe dat de groenten bijna onderstaan.  Breng aan de kook en kook in 15-20 min. gaar. Meng de hazelnoten met 2 el olie,  kaneel en kerrie in een kleine ovenschaal.  Rooster ze 10 min. boven in de oven. Schep halverwege om. Neem uit de oven en laat afkoelen. Was de rucola en slinger droog, hak in grove stukken. Giet de groenten af als ze gaar zijn en bewaar wat van het kookvocht. Stamp de groenten met wat vocht, p&z en een klont boter tot een grove puree en roer er 2/3 van de rucola door. Serveer met de noten en de rest van de rucola.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK