Meiknolletjes met tuinboontopjes

Meiknolletjes met tuinboontopjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij met rozemarijn uit de oven

Heb je tijd?

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Deze keer een gerecht, uitgevonden door Sebastiaan. De tuinboontopjes smaken zelfs rauw lekker, ontdekten wij ter plaatse op het veld, maar in dit gerecht stoven we ze mee met de meiraapjes. Twee onbekende groenten in één pannetje, durf je het aan?

Ingrediënten

1 bosje meiknolletjes, 1 ui, 1 zakje tuinboontopjes, flinke el boter of scheut olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd het loof van de raapjes, boen ze schoon en snijd onder- en bovenkant af. Snijd daarna in gelijke stukjes. Pel de ui en snipper fijn. Smelt een flinke lepel boter in een pannetje met een dikke bodem en fruit de uitjes glazig. Voeg de blokjes raap toe en smoor met een deksel op de pan zo’n 10 min. Haal dikke stelen uit de tuinboontopjes en was ze. Snijd in stukjes. Prik even hoever de raapjes zijn, voeg de tuinboontopjes toe, die hebben aan een minuut of 5 beslist genoeg. Maak op smaak met p&z. Een lekker gerechtje bij aardappels of rijst!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij met rozemarijn uit de oven

Heb je tijd?

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept