Notenbrood met prei

Foto van preibrood

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

Pompoen en paksoi curry

Lekker met kokos en Thaise currypasta

Bekijk het recept

Lekker om mee te nemen naar school of werk: notenbrood met prei. Maar je kunt het natuurlijk ook lekker warm eten als avondmaal, met een salade en wat je verder nog wilt. En ook op een feestje misstaat dit gerecht niet!

Ingrediënten

1½ prei, 200 g amandelmeel (of 100 g amandelmeel en 100 g rijstmeel), 3 eieren, 100 g gemengde noten, anderhalf takje verse rozemarijn (of 1 el gedroogde), half bosje peterselie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 el kokosolie, p&z

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de ui fijn, knoflook in kleine stukjes en de prei in halve ringen. Verhit de olie en bak daarin de ui een paar minuten. Voeg de knoflook en prei toe en bak het geheel een paar minuten totdat de ui glazig is. Laat het groentemengsel wat afkoelen. Hak de noten grof. Ris de rozemarijn van de takjes en hak fijn. Hak de peterselie fijn. Voeg de kruiden toe aan de groente. Klop de eieren los in een kom, meng amandelmeel en rijstemeel erdoor en mix dan de prei erdoor en p&z naar smaak. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Stort het deeg erin en verdeel het gelijkmatig. Vouw het bakpapier over het brood heen en bak het 45 min. in de voorverwarmde oven. Na 45 min. vouw je het bakpapier open en bak je het brood nog 10-20 min. tot het goudbruin is. Het brood is gaar als je er op drukt en het stevig aanvoelt. Je kunt het brood warm en koud eten.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij met rozemarijn uit de oven

Heb je tijd?

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept