Pad Thai met paksoi, paprika en shiitake

Print Friendly, PDF & Email

Pad Thai met paksoi, paprika en shiitake

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ooit deed ik (Petra) een kookcursus in Thailand en herinner mij nog docent, Joey. Die rekende af met onze Hollandse keukenkunsten (No, no, that is wrong!). Niets achteraf kruiden toevoegen, maar lekker meebakken! We maakten toen ook Pad Thai en dit leek mij een mooi recept om weer eens te maken. Pad Thai maak je eigenlijk met brede rijstnoedels, maar andere noedels kunnen ook prima. Ook met de vulling kun je eindeloos combineren. Geen paksoi in huis? Gebruik eens spitskool en wat wortel. Of prei en een goede hand spinazie. Kip, vis of roerei in plaats van shiitake kan ook prima. En garneer eens met geroosterde en fijngehakte pinda’s of sesamzaadjes.

Ingrediënten

2 struiken paksoi, 300 g shiitake, 2 rode uien, 1 rode peper, 4 tenen knoflook, 2 paprika’s, 1 bakje taugé, 3 cm verse gember, 1 pak noedels, 3 el kokosolie, 4 el tamari, 2 el citroensap, 2 el palmsuiker, verse koriander

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook noedels iets korter dan volgens verpakking en spoel goed af met koud water om nagaren te voorkomen. Straks, tijdens het wokken, garen de noedels weer verder. Roer tijdens het koken van de noedels geregeld, dit voorkomt dat ze aan elkaar plakken. Snipper de uien, snij het pepertje, knoflook en stuk gember fijn. Snij de paprika in reepjes en de shiitake in stukken. Haal het groen blad van de paksoi en snij in stukken. Snij de stelen van de paksoi in stukjes. Meng de tamari, citroensap en palmsuiker in een apart schaaltje. Verhit de olie in een grote wok en fruit ui, pepertje, knoflook en gember 1-2 min. tot de ui glazig is en de knoflook en gember geuren. Voeg paprika en shiitake toe en wok een paar min. op hoog vuur. Voeg het tamari-mengsel en de stukjes steel van de paksoi toe en wok ongeveer 2 min. mee. Voeg vervolgens het blad van de paksoi en  een half bakje bakje taugé toe en wok 1 min. Voeg de noedels toe en schep een paar min. goed om op hoog vuur tot noedels heet zijn en de groente goed verdeeld. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Dien op en garneer met verse koriander en wat taugé.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK