Pittige boerenkool (of flowersprouts) met courgette

boerenkool-gerecht

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

Dit is een leuk groentegerecht dat je zowel met rijst als met pasta kunt eten. Ook zou je er voor kunnen kiezen om de courgette met een spiraalsnijder tot spaghetti te maken, als je de koolhydraten achterwege wilt laten. Als je het meer sausachtig of gevulder wilt: kiep er op het laatst nog een blikje peulvruchten (bv. kikkererwten) en / of een blik tomatenstukjes door. Wil je er vlees bij, kies dan voor biologische chipolataworstjes, die smaken er goed bij!

Ingrediënten

600 gr boerenkool (of de flowersprouts!)
1 flinke courgette, of 2 kleinere, ongeveer 400 gr
2 tenen knoflook
1 (rode) ui
1 potje ansjovis
1 tl oregano
sambal badjak naar smaak
200 g cherrytomaten
stukje Parmezaan of Pecorino

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Ris de boerenkool van de nerven en was grondig. Knijp het overtollig vocht er uit en hak in stukjes. Hoe je rist zie je in het onderstaande filmpje.

Het filmpje voor het schoonmaken van flowersprouts staat dinsdag online.

Pel en snipper de ui, pel ook de knoflook. Halveer de courgette in de lengte en snijd in stukjes, of maak er lange slierten van. Giet de olie van de ansjovis in een pan met een dikke bodem en fruit de ui glazig. Doe dan de ansjovis erbij en roer op lage vlam, zodat de vis helemaal ‘smelt’. Pers de knoflook erbij, bak even mee en voeg dan de boerenkool toe. Bak al omscheppend tot het wat
gaat slinken en voeg dan de courgette en oregano toe. Bak tot je de courgette zacht genoeg vindt (5 min.) en voeg naar smaak nog wat sambal toe, als je van pittig houdt.

Serveer met pasta of rijst en rasp er op het bord wat kaas over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK