Pompoen en paksoi curry
Deze curry met paksoi en pompoen is een heerlijk simpel gerecht, doordat je gebruik maakt van een kant-en klare currypasta. De mixen die wij in het assortiment hebben zijn zonder rare stofjes en zo’n mix maakt een lastige, gure novemberdag opeens weer een stuk zonniger en lichter! Wij aten het met rijst, maar noedels zouden ook prima smaken natuurlijk. En wil je je ook eiwitten aan dit gerecht toevoegen, dan kun je dat heel gemakkelijk doen met bv. biologisch kippenvlees of witvis, maar zeker ook met dingen als gebakken tofu of kikkererwten, die stoof je gewoon mee in dezelfde pan.
Ingrediënten
- ½ pompoen
- 1 struik paksoi
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- olie om te bakken
- 1 el Thaise curry (ik nam groene)
- p&z
- 1 blik kokosmelk
- als je hebt is citroenblad erg lekker een laurierblaadje kan ook
- 3 el cashewnoten
Bereiding
Pel en snipper ui en knoflook. Boen de pompoen schoon, klief hem doormidden en haal uit één helft de pitten, dat doe je met een lepel. Snijd steel en onderkant af en verwijder lelijke plekjes, je hoeft hem niet te schillen. Snijd in schijven en vervolgens in stukjes. Snijd de onderkant van de paksoi, was de groente en snijd in reepjes. Verwarm olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg dan de pompoenblokjes toe en geef ze wat p&z. Laat een minuut of 5 bakken en voeg dan de currypasta, kokosmelk en eventueel een paar citroenblaadjes of een laurierblad toe. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de paksoi toe. Doe een deksel op de pan en laat de paksoi een paar minuten slinken, maar beter niet al te gaar stoven. De pompoen moet uiteraard wel zacht zijn, dus prik die eerst even voor je de paksoi toevoegt. In een droog koekenpannetje rooster je ondertussen de cashewnoten tot ze licht kleuren, laat ze daarna even afkoelen en hak ze desgewenst in grove stukken. Proef of je de curry pittig en zout genoegvind en serveer met bv. rijst, strooi op elke portie wat gehakte noten.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 375
- Volgende »