Prei prol met spekjes en ei
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptSuperouderwets, deze prei-prol! Het is gewoon Zeeuws-Vlaams voor stamppot, prol is brij of prut. Je kan voor een modernere twist de prei minder gaar koken en de spekjes uiteraard vervangen door bijvoorbeeld gebakken rooktofu of vegetarische reepjes, helemaal prima. Een lekker doordeweeks, troostrijk maal voor koude dagen!
Ingrediënten
- 700 g prei
- 1 kg aardappels
- kopje melk of scheutje plantaardige room
- 2-3 el azijn
- 200 g bio spekblokjes of in dobbelsteentjes gesneden rooktofu
- 6 eieren
- p&zVoor de mosterdjus:
- 1 el boter
- 1 el bloem
- 300 ml bouillon
- 1 -2 el mosterd
- p&z
Bereiding
Schil de ardappelen en snijd in stukken. Zet ze op met koud water. Zet ook de eieren op, kook deze hard in 8 min. Bak in een koekenpan de spekjes – of de blokjes rooktofu in een scheutje olie. Maak de prei schoon, gebruik ook gewoon al het groen! Snijd in dunne ringen. Kook dit mee met de aardappels, als deze eenmaal koken. Doe er ook een1 el azijn bij. Giet als de aardappels gaar zijn het vocht af (dit kun je gebruiken voor je mosterdjus) en stamp met een scheutje room tot puree. Maak op smaak met p&z en nog een lepel azijn. Pel de eieren en snijd er vier in stukjes. Stamp die , samen met de spekjes, door de puree. Houd even warm terwijl je de saus maakt: Smelt 1 el botr en doe er 1 el bloem bij, ror goed door en giet er dan het vocht bij. Maak op smaak met mosterd en p&z. Serveer elk bord met een half ei en een schep mosterdjus.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »