Rode bieten curry met linzen en kokos

rode bietencurry

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

Bietjes zijn ook al zo’n gezondheidsbooster! In combinatie met de zuiverend eigenschappen van kurkuma en gember gaat dit een heel gezond maaltje worden en ook nog een helemaal vegan. Lekker met zilvervliesrijst en een schep dikke yoghurt, als je het vegan wilt houden kies je voor kokos- of sojayoghurt. Het leuke van dit recept vind ik niet alleen de kleur, maar ook dat je in een korte tijd (iets meer dan een half uur) een gerecht met bietjes maakt, doordat je ze in blokjes snijdt voor je ze kookt.  Voor de foto gebruikte ik reeds gekookte bietjes, dat kan ook. Voeg dan de bietjes toe halverwege de kooktijd van de linzen. Je curry wordt echter veel mooier rood als je met rauwe bieten werkt, dat ontdekte ik bij de tweede keer koken.

Ingrediënten

700 g rode bieten, 1 rode ui, 2 tenen knoflook, 1 duimpje verse gember, 1 tl mosterdzaad, 1 tl komijnzaad, ½ tl chilipoeder, ½ tl kaneel poeder, 1 tl kurkumapoeder, 2 el olie, 100 g rode linzen, 1 blik (400 ml) kokosmelk, p&z, handvol cashewnoten, eventueel wat peterselie of koriander

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel ui en knoflook en hak ze fijn. Schil de gember en rasp fijn, heel fijn hakken kan ook. Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak kort het mosterdzaad en komijnzaad tot ze poppen, zorg dat ze niet verbranden! Voeg ui, knoflook en gember toe en bak even aan. Voeg dan de blokjes biet, kaneel, chilipoeder en kurkuma toe en bak 5 min. Giet er dan een beker water op en stoof met een deksel op de pan ongeveer 10 min. Doe dan de kokosmelk en een blikje heet water erbij. Controleer de linzen even op steentjes en voeg ze toe aan de bieten, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen, roer af en toe want het heeft de neiging om aan te bakken. Rooster in een droog koekenpannetje de cashewnoten tot ze een beetje kleuren en hak ze daarna grof. Serveer de curry met de gehakte noten, wat groen van peterselie of koriander en rijst. Een flinke schep dikke yoghurt smaakt er ook goed bij.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK