Rode bieten hummus
Bietjes zijn supermakkelijk en veelzijdig. Heel lekker worden ze wanneer je de tijd neemt om ze te roosteren, maar gewoon koken in de pan is natuurlijk ook prima. Wij eten ze graag met wat verkruimelde feta en pitjes, of peterselie en een yoghurtsaus. Ook makreel en haring zijn geliefde combinaties en bij Oma graag met een ouderwetse gehaktbal zoals alleen Oma die kan maken. Wist je dat bietjes ook heerlijk combineren met linzen en een ouderwetse kaassaus? En die maak je heel makkelijk zelf!
Maar… bewaar er eentje, want daarmee maak je deze fantastische, roze hummus!
Ingrediënten
- 1 kleine geroosterde biet (gekookt mag natuurlijk ook)
- 1 blikje kikkererwten
- afgespoeld en uitgelekt
- 1 citroen
- rasp en sap van één helft of meer
- 1 of 2 tenen knoflook
- 2 flinke el tahin
- 4-5 el olijfolie
- peper & zout
Bereiding
Pel de geroosterde biet en maal hem fijn in keukenmachine. Voeg alle andere ingrediënten toe, behalve de olijfolie. Voeg de olie toe terwijl de machine draait en maak op smaak met p&z en eventueel nog meer citroensap. Als hij te dik is kun je ‘m wat dunner maken met olie, maar ook met een drupje water. De hummus blijft een week goed in de koelkast.
Lekker om met groente of chipjes te eten of gewoon op toast of lekkere broodjes te smeren.
Hoe doe je dat, bietjes roosteren?
Bieten roosteren: Zet de bieten 5 min. in een bak water en boen ze dan schoon. Dep ze droog en geef ze allemaal een laagje olie. Verpak ze per stuk in een stukje aluminiumfolie, waar je eventueel ook nog wat tijm of rozemarijn en een lepeltje balsamicoazijn aan toe kan voegen. Afhankelijk van de grootte gaar je ze 20 (hele kleintjes) tot 60 min (hele dikkerds). Als je makkelijk een mes er in kan steken zijn ze gaar. Laat afkoelen en snijd onder- en bovenkant bij en haal het velletje er af. Nu kun je ze verwerken in wat je maar wilt.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »