Savooie kool, noedels en Koreaanse chilipasta
De Koreaanse chilipasta Gochujang is in huize Kievit redelijk populair, net als noedelsoepjes en allerlei andere dingen met vreemde namen die je met stokjes hoort te eten. Dus vooruit, aan de slag er mee, ik deed een beetje door de kool en dat was zeer smakelijk. Je zou de noedels ook met meer bouillon kunnen eten in een diepe kom, als soep, en je kan het ook maken met andijvie of paksoi, dan ben je nog sneller klaar. Mocht je geen Gochujang in huis hebben, gebruik dan bv. kerriepoeder of een mengsel van chilipoeder en paprikapoeder. Heel anders, maar ook lekker.
Ingrediënten
- 1 savooie kool
- 1 flinke ui
- 1 teen knoflook
- 1 potje maïs
- 1 pak (400-500 g) tofu
- 1 el Koreaanse chilipasta (Gochujang)
- 1-2 el tamari
- zout
- kokosolie
- eventueel 150 g paddenstoelen, bv. champignons of shiitake
- 1 (runder-)bouillonblokje
- 300 g noedels
Bereiding
Dep de tofu met een stukje keukenpapier en snijd in blokjes. Strooi er wat zout over en doe ze in een kom. Roer ½ el chilipasta tot een papje met een beetje water en giet dit over de tofu. Hussel of schud ze voorzichtig of en laat even staan. Pel ui en knoflook en snipper ze. Wrijf paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Was de kool goed schoon (gebruik eventueel een borsteltje voor de buitenste bladeren) en snijd de onderkant af. De losse bladeren snijd je los en daar snijd je de kern uit. Halveer de kool, snijd de kern er uit en snijd in mooie reepjes. Laat de mais uitlekken. Breng een pan water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Verwarm een wok en een ruime pan en doe in beide wat olie. In de ene pan bak je eerst de paddenstoelen, geef ze een beetje zout. In de ander pan fruit je eerst ui en knoflook en als die glazig zijn, voeg je de kool toe. Bak al omscheppend op hoog vuur. Doe de noedels in de bouillon en laat garen volgens de tijd aangegeven op de verpakking. Giet ze daarna af, bewaar de bouillon. Schep de paddenstoelen uit de wok en zet even apart. Neem wat nieuwe olie en bak de tofu (het vocht laat je in de kom, bewaar voor straks). Als de kool gaar genoeg is, voeg de mais toe, wat tamari en de marinade van de tofu. Proef of het pittig genoeg is, voeg eventueel meer chilipasta toe. Voeg ook (een deel) van de bouillon toe. Serveer de noedels met de kool en daarboven op de tofu en wat van de paddenstoelen.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 382
- Volgende »