Tuinbonen met pasta

pasta met tuinbonen en roomsaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

‘Tuinbonen met pasta, zou dat lekker zijn?’ Met mijn buren van even verderop wisselden we uit wat we gingen eten vanavond. Zij aten huisgemaakte sushi, ook niet gek. Maar mijn pasta met tuinbonen was een stuk sneller klaar en zelfs de kinderen aten met smaak hun bonen op! Haha! Deze keer geen vegetarisch recept, maar ik denk dat het sausje ook prima lekker is met als basis een gefruit sjalotje en dan lekker feta blokjes erdoor roeren, van het vuur af. Kies wel biologische spekjes, zou ik zeggen, dat is voor de dieren, de aarde en jezelf echt beter!

Ingrediënten

1 zak tuinbonen, flinke scheut droge witte wijn, 2 el olijfolie, 350 g pasta, 2 tenen knoflook, 200 ml (soja)room, handvol verse munt (de blaadjes), stukje Parmezaanse kaas, 1 citroen, 100 g biologische spekjes, peper

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Haal de bonen uit hun jasje en zet ze vast in een pannetje met water. Zet vast water voor de pasta op. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak de spekjes tot ze wat vet verliezen. Doe de plakjes knoflook erbij en bak tot het gaat geuren. Blus de spekjes met een royale scheut wijn en laat een klein beetje inkoken. Voeg de room toe en laat verder inkoken. Kook intussen de pasta en de tuinbonen beetgaar, in 2 pannen. Doe geen zout bij de bonen, dat maakt ze taai! Prik regelmatig een boontje, laat ze niette gaar koken! Giet af en laat uitlekken. Voeg de gekookte tuinbonen toe aan het roommengsel, samen met een handvol grof gehakte muntblaadjes, wat citroenrasp en wat citroensap en peper.  Rasp op het bord er wat Parmezaanse kaas over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK