Vegan romige pasta met snijbiet en paprika

Vegan romige pasta met snijbiet en paprika

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij met rozemarijn uit de oven

Heb je tijd?

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Pasta met spinazie en room, dat is een echte klassieker en lekker simpel. Met snijbiet, een stoere broer van spinazie, kan het ook en deze vegan versie smaakt minstens zo lekker als de versie met roomkaas of slagroom hoor! Maar natuurlijk kan je in plaats van plantaardige room ook iets beestachtigers gebruiken.

Ingrediënten

  • 700 g snijbiet (of grote zak spinazie)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui, scheut olijfolie
  • 350 g pasta
  • ½ tl zeezout
  • 1 pakje plantaardig room
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • ½ tl chilipoeder of -vlokken
  • edelgistvlokken

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de snijbiet grondig en laat goed uitlekken. Zet vast water op voor de pasta. Pel ui en knoflook en snipper beide fijn. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit ui en knoflook glazig. Snijd de snijbiet in stukjes. Doe eerst de stelen in de pan en geef het wat p&z. Wanneer het een beetje glazig wordt, voeg je ook het blad toe. Stoof met een deksel op de pan, een minuut of 5 is genoeg. Kook intussen ook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes en voeg toe aan de snijbiet. Voeg het pakje room toe en roer alles door elkaar. Voeg naar smaak een beetje chilipoeder toe. Giet de pasta af en serveer de saus op de pasta. Op je bord kun je er nog wat edelgistvlokken over strooien, als je niet vegan eet is Parmezaan ook altijd fijn.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij met rozemarijn uit de oven

Heb je tijd?

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept