Witloftaart met tomaatjes
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptWitloftaart zonder ham of kaas, ja hoor, dat kan heel goed. Om het wat aan te kleden gebruikte ik lekkere kruiden, tomaatjes, pitjes en kappertjes. Niemand die kaas of ham mist!
Ingrediënten
- 700 g witlof
- 1 kleine rode ui
- 10 cherrytomaten
- 6 eieren
- 2 volle el dikke Griekse yoghurt of royale scheut room
- 2 el edelgistvlokken (of geraspte Parmezaanse kaas)
- 1 tl oregano
- ½ tl kaneel
- ½ tl komijnpoeder
- 1 teen knoflook of wat knoflookpoeder
- p&z
- 2 tl kappertjes
- 2 el pijnboompitten
- 1 pakje diepvriesbladerdeeg (of maak zelf korstdeeg)
- olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C en leg de plakjes deeg uit om te ontdooien. Als je zelf deeg maakt, laat het minstens 30 min. koud rusten in de koelkast! Breng vast een pan met water aan de kook en doe hier een snuf zout in. Haal lelijke blaadjes van de witlofstronkjes, snijd de onderkant een klein plakje af en halveer ze in de lengte. Doe ze in de pan met het kokende water en kook ze ongeveer 3 min. voor, laat daarna uitlekken in een vergiet. Pel de ui en knoflook en snipper de ui heel fijn. Fruit even zacht in een koekenpannetje met een beetje olie. Breek de eieren boven een kom en klop ze los met de yoghurt of room, kruiden en royaal p&z. Roer er ook de edelgistvlokken of kaas door en de gebakken uitjes en knijp het teentje knoflook fijn boven de kom. Vet een quichevorm in met wat olie en bekleed met het deeg. Leg de uitgelekte witlofstronkjes er asl een spiraal in, met de snijkant naar boven. Druk de tomaatjes her en der tussen de witlof en strooi er de kappertjes over. Schenk dan het ei-mengsel erover en bak 30-40 min. in de oven. De laatste 10 min. strooi je de pijnboompitjes erover. Serveer in punten met een lekkere groene salade erbij.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »