Zomerse aardappel-komkommersalade
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptOp de tuin staan allerlei kruiden, zoals de frisse kervel. Een niet veel gebruikt kruid, maar behalve lekker kervelsoep kun je hem ook gebruiken om salades op te fleuren en smaakt hij goed bij bijvoorbeeld gekookte wortels of in een saus voor vis. Ik maakte een aardappelsalade met komkommer en kervel, heel lekker met een gebakken visje erbij. En als je geen kervel hebt, kies dan gerust een ander zomers kruidje, zoals dille, basilicum of de oude vertrouwde peterselie!
Ingrediënten
750 g aardappelen (vastkokers), 2 uien, 1 komkommer, 1 bouillonblokje (ik nam kip), 1 eierdooier, 1 tl mosterd, p&z, 1 tl azijn, 25 ml olie (6- 8 el) olijfolie, 1 handje kervel
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke blokjes. Breng ½ l water aan de kook met het bouillonblokje en kook hier de aardappelblokjes in, ongeveer 5 min. Ze moeten nét aan gaar zijn. Stort ze in een vergiet en laat ze afkoelen, giet het kookvocht terug in de pan. Pel en snipper de uien fijn en kook ze een paar minuten in het aardappelvocht. Daarna giet je de uien ook af, het kookvocht kun je eventueel bewaren voor een soepje. Snijd de komkommer in blokje en bestrooi in een kom met een beetje zout. Laat 10 min. staan en spoel ze dan af en dep droog met een schone theedoek. Roer met een garde de eierdooier, mosterd, azijn en p&z goed door elkaar. Voeg al kloppende de olie toe, eerst druppelsgewijs vervolgens in een dun straaltje. Was de kervel en hak fijn. Meng de afgekoelde aardappels, komkommerblokjes en gehakte kervel door elkaar en laat de salade eventueel nog een uurtje op smaak komen in de koelkast.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »