Zuurkooltaart met ui en rozijnen

Zuurkooltaart met ui en rozijnen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Deze makkelijke taart is zo gemaakt en is weer eens wat anders, ook al blijft wat mij betreft zuurkoolstamppot ook echt heel erg lekker! De  kinderen smulden van de taart en waren blij met de rozijntjes die er in zaten verstopt. Lekker met een groene salade!

Nico’s wijntip

Vignoble des 2 Lunes, pinot blanc Apogée 2016

Zuurkool zonder Elzas?, nee toch! Daarom doen we klassiek met een raszuivere Pinot Blanc uit het wijndorpje Wettolsheim. De wijn heet Apogée, genoemd naar het meest ver weg gelegen punt van de maan ten opzichte van de aarde. In het glas is dit elegantie ten top, ingetogen fruit aroma’s. In de mond vol, zuiver, elegant en zoooo mooi bij de zuurkool. Ook kan deze wijn goed omgaan met het ‘zoetje’ van de ui en de rozijnen. Geniet!

Ingrediënten

1 zakje zuurkool (500g), 1 pakje diepvriesbladerdeeg, 1 flinke ui, 20 g boter, ½ tl kruidnagelpoeder, 1 handvol rozijnen, 3 eieren, scheut room of melk, p&z

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg uit om te ontdooien. Week de rozijnen even in een kopje heet water. Laat ze zuurkool uitlekken. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de uiringen tot ze een beetje kleuren en neem ze dan uit de pan. Doe de zuurkool in de pan en voeg het kruidnagelpoeder toe en bak dit al omscheppend 5 min. Giet de rozijnen af en meng ze door de zuurkool. Klop de eieren los met een flinke scheut room of melk en voeg wat p&z toe. Vet een taartvorm in met wat boter en bekleed met het bladerdeeg,  leg de randjes over elkaar en druk ze vast. Prik de bodem in met een vork. Schep de zuurkool in de taart en verdeel de uiringen erover. Giet  het eimengsel erover en schuif het geheel de oven in. Bak in ongeveer 20 min. gaar en goudbruin.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK