Gegrilde asperges met kaas en tomaat

gegrilde asperges met tomaat en pijnboompitjes en geraspte kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Nee hoor, het verveeld nog niet, de aspergetijd! Deze keer eens zonder ei of boter, maar een beetje Italiaans, met gedroogde tomaat en pijnboompitjes. Wij aten er overigens gewoon aardappels bij, maar met een verse pasta zijn ze vast ook erg lekker. Of eet ze als chique voorgerecht. En je kan ze natuurlijk ook op de barbecue grillen.

Ingrediënten

  • 700 g asperges
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 4 el milde olijfolie + nog een scheutje exrta vergine
  • 2 el pijnboompitjes
  • zout en peper uit de molen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de onderste 2 cm van de asperges en schil de asperges zorgvuldig en was ze. Kook de asperges in 4-5 min. beetgaar, het liefst rechtop in een asperge-pan, maar dat hoeft niet persé. Laat ze daarna goed uitlekken en verhit vast een grillpan. Rooster de pijnboompitjes tot ze een beetje gaan kleuren in een droge koekenpan en laat ze daarna afkoelen op een bordje. Snijd de tomaten in kleine stukjes, ik bakte ze kort in een klein scheutje olie, maar het kan ook zonder. Bestrijk de asperges met een beetje olijfolie en leg ze in de grillpan, misschien past niet alles in één keer. Grill ze een paar minuten tot ze mooie grillstrepen hebben. Leg de asperges op een bord. Besprenkel met een klein beetje goede olijfolie. Rasp er flink wat Parmezaan over, houd de kopjes van de asperges vrij. Verdeel de stukjes tomaat er over en bestrooi met de pijnboompitten. Maak het af met een snuf zwarte peper.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept