Aubergine, mais & bonen

Print Friendly, PDF & Email

Terug in het ritme van werk en school heb je doordeweeks behoefte aan simpele gerechten, nou dit is er zo één! Gewoon alles in één grote pan bakken, wat rijst, quinoa of van die lekkere wraps er bij en klaar ben je! Mais en bonen doen het gewoon heel goed samen en de aubergine past daar heel goed bij, ook voor lieden die niet zo dol zijn op aubergine is dit een goed gerecht.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 maiskolven
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 (of meer?) padron pepers
  • 1 à 2 blikjes zwarte bonen (of 1 blikje bonen en 300 g gehakt)
  • 1 blik tomatenstukjes
  • ½ tl komijnpoeder
  • snufje kaneel
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de aubergine en pepers, pel de mais, ui en knoflook. Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en knoflook en fruit glazig in een ruime pan met een royale scheut olie. Snijd de aubergine in blokjes en voeg toe. Voeg ook de komijn, kaneel en het gerookte paprikapoeder toe en schep af en toe om. Je kunt er voor kiezen om de padronpepers in zijn geheel mee te stoven, je kunt ook de zaadjes en witte ribben verwijderen en ze in stukjes snijden, het ligt er aan of je pittig wilt eten of juist iets minder. Als je gehakt wilt gebruiken, bak het dan mee en maak jet rul. Strooi wat zout over het geheel en voeg dan de tomaatstukjes en boenen toe. Snijd met een scherp mes de maiskorrels van de kolven en stoof ze een paar minuten mee. Ik bewaarde een klein beetje gehakte groene peper om er rauw over te strooien, dat was vooral om het mooi te maken.