Bietensoep

Print Friendly, PDF & Email

Bietensoep met appel, karwij en zure room

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietjes, heerlijk. Mijn meisjes eten ze vaak bij oma. Die serveert ze warm en geraspt met wat peterselie erop. Daarbij steevast ouderwetse gehaktballen en aardappels. De meisjes prakken alles door elkaar en eten twee borden leeg. Ik zelf eet ze ook graag met gerookte makreel of haring en een frisse kwarksaus. En weet je wat ook lekker is? Rijst, linzen, bietjes en kaassaus. Echt waar! Deze week maar weer eens een lekker soepje, heel simpel te maken. Voor een makkelijke maaltijd met een goede snee brood.

Ingrediënten

700 g bieten, 2 el olijfolie, 1 ui, 1 teen knoflook, 1½ tl karwijzaad, 1 potje runderbouillon of 2 bouillontabletten, 2 friszure appels, in stukjes, 125 g zure room, dille of verse peterselie

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper ui en knoflook. Schil de bieten en snijd ze in kleine  blokjes. Verwarm de olie in een soeppan en bak de uien en knoflook glazig. Voeg de bieten en het karwijzaad toe en bak 5 min. mee. Voeg dan de bouillon of bouillonblokjes en water toe (1 liter) en  breng aan de kook. Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd ze in stukken en voeg toe aan de soep. Kook tot de bieten zacht zijn (20-30 min.) en pureer de soep in een blender of met de staafmixer. Proef voor p&z. Serveer met een dot zure room en wat verse gehakte peterselie of wat dille.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK