Boerenkool met pasta

Print Friendly, PDF & Email

Boerenkool met pasta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept

Tegenwoordig heb ik veel hulp in de keuken, dochter Meike houdt ook van koken en helpt graag mee. Dat betekent ook dat het eten soms ook een andere wending krijgt, want Meike heeft soms andere ideeën over hoe het moet dan ik. Deze pasta variant was in ieder geval het resultaat van goede samenwerking, we zaten allemaal te smullen aan tafel. Ik deed er nog wat kaas en walnoten over, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Daarmee is deze maaltijd ook geschikt voor vegans, ook altijd fijn!

Ingrediënten

700 g boerenkool, 1 pakje plantaardige room, 4-5 dl havermelk, 2 el maïzena, 3-4 tenen knoflook, 1 grote ui of 3 sjalotten, 300 g pasta, olijfolie, 1 bouillonblokje, 2-3 el pesto (vegans kiezen zonder kaas), 1 el basilicum, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet vast een pan water op voor de pasta. Boerenkool van de nerven rissen, goed wassen en het vocht er uit knijpen. Hak het groen met een groot mes in stukjes, het hoeft niet heel klein te zijn. Pel ui en knoflook en snipper de ui fijn. Verwarm in twee pannen een scheutje olie bak in de ene pan de ui op zacht vuur glazig en in de andere bak je de boerenkool al omscheppend tot het mooi groen kleurt. Giet een klein kopje water op de boerenkool, geef het wat p&z en een lepel basilicum. Doe er een deksel op en stoof in een minuut of 10 gaar. Doe intussen de pasta in de pan kokend water en zet de kookwekker. Doe de room bij de uien en pers er de knoflook bij. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en roer tot het oplost. Giet er dan 4 dl melk bij en roer in een kommetje de maïzena tot een papje met wat melk. Voeg dit ook toe aan de saus, roer goed. Maak op smaak met pesto en peper. Misschien moet de saus nog wat dunner, dan voeg je nog wat melk toe. Giet het vocht van de boerenkool en roer deze door de saus. Giet de pasta af en meng die eventueel ook al door de saus, je kan ook de pasta serveren met een schep saus er op. Lekker met wat gehakte walnoten,  niet vegans nemen misschien ook een beetje geraspte kaas.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept