Bonotto met raapstelen en kastanjechampignons

Print Friendly, PDF & Email

Bonnotto lijkt wel een beetje op risotto, maar zoals je al kunt vermoeden wordt het niet met rijst, maar met bonen bereid! Door de toevoeging van citroen en als je wilt ook geraspte kaas, wordt het een heel smakelijk gerecht. Lekker met de raapstelen, maar ook met spinazie kan dit recept heel goed! Lekker met vers (af-) gebakken brood erbij.

Ingrediënten

  • 2 bosjes raapstelen
  • 2 uien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 citroen
  • 2 blikjes of potjes witte bonen
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • 2 tl tijm
  • 100 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • olijfolie extra vierge om te serveren
  • versgemalen peper
  • Lekker met vers brood!

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet de tomaten even te weken in een kopje met heet water. Pel uien en knoflook en snipper de ui fijn, hak de knoflook in stukjes. Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui glazig, voeg na een paar minuten ook de knoflook toe. en de knoflook tot de ui zacht begint te worden. Snij intussen de champignons in plakjes en bak een paar minuten mee met de ui en de knoflook. Voeg de tijm toe. Maak de raapsteel schoon: snij alleen de worteltjes eraf, niet de stelen, en was met behulp van een slacentrifuge. Snij de raapstelen in twee of drie delen. Voeg het water en het stukje groentebouillonblokje verkruimeld, bij de champignons. Voeg de uitgelekte bonen toe en verwarm het geheel nog even goed door, maar laat het niet meer echt koken. Roer de zure room erdoor en warm mee. Haal van het vuur en meng de raapstelen er als laatste door. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout en voeg naar smaak citroenrasp toe. Serveer de bonotto met een stevige plak brood en wat olijfolie extra vierge.