Gastblog Arianne: Aziatische stoofpot (vegan)
Het is vandaag weer vleesloze maandag bij Kievit! En dat betekent een verrassende plantaardige maaltijd met proteïnen uit de natuur. Broccoli wordt ook wel het nieuwe superfood genoemd. Zo zitten ze vol vitaminen en mineralen die niet alleen preventief werken tegen allerlei klachten, maar versterken de stofjes fosfor en calcium ook je botten. De pindakaas in deze maaltijd leveren de nodige eiwitten en dat maakt dit recept tot een geweldige sportmaaltijd. Klunzige thuiskok of macrobiotische meester, iedereen kan dit maken. Snijden, stoven en serveren maar, deze Aziatische stoofpot met pindakaas en sambal.
Ingrediënten
2 uien
1 teen knoflook
1 broccoli
2 venkelknollen
½ Chinese kool
verse gember (een stukje van 2 bij 2 centimeter)
2 eetlepels pindakaas
2 á 3 theelepels sambal (naar smaak)
50 ml. water
scheut tamari of sojasaus
scheut rijst- of sesamolie
Bereiding
Benodigdheden
Stoofpannetje
Mes
Snijplank
Spatel
Snipper de uien en snij de knoflook en gember fijn. Verdeel de broccoli in roosjes en snij de stronk in blokjes. Snij tot slot de Chinese kool in smalle reepjes (van ongeveer een halve centimeter breed).
Verhit wat olie in de pan en schep vervolgens twee eetlepels pindakaas in de pan. Door de hitte zal deze verdunnen. Doe een scheut tamari of sojasaus en de sambal erbij en roer de ingrediënten goed door elkaar, zodat er een soort vloeibare currypasta ontstaat. Voeg de groenten in de pan samen met wat water en doe tot slot de deksel op de pan.
Laat het geheel garen op middelhoog vuur voor ongeveer 30 minuten. Roer zo nu en dan met een spatel door de groenten, zodat het pindakaasmengsel goed mengt door de ingrediënten. Zodra je met een vork in de venkel en broccoli kunt prikken, is je stoofpotje gaar.
Opscheppen maar!
Arianne – De Voedzaak
Dit gerecht is heerlijk met peulvruchten zoals kikkererwten, maar laat zich natuurlijk ook heel goed combineren met noedels, zilvervliesrijst of quinoa.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 371
- Volgende »