Gele biet met peer en tuinkers

Print Friendly, PDF & Email

gele biet met peer, tuinkers en walnoten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gele bietjes smaken wat zachter dan de rode variant. Dit gerecht met peer en honingnootjes is zoetig, uitstekend geschikt om te eten met kinderen aan tafel. Wil je ook nog zoute accenten, dan is zachte geitenkaas of feta natuurlijk heel geschikt. De tuinkers geeft het geheel een beetje pit, knip gerust het hele bakje leeg, als je wilt!

Ingrediënten

700 g gele bietjes, 1 sjalot, 1 el olijfolie, 2 tl honing, 2-3 el balsamico, handvol walnoten, 1-2 peren, p&z, ½ bakje tuinkers

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook de bietjes gaar in ruim water, afhankelijk van de grootte duurt dat 40-60 min. Pel het sjalotjes en snipper fijn. Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze wat gaan kleuren, laat er dan 1 tl olijfolie en 1 tl honing bij smelten en hussel om. Als de honing geheel gesmolten is, laat je de noten afkoelen op een bordje. Doe de rest van de olie in de koekenpan en fruit de sjalot glazig. Doe er dan 1 tl honing bij en 2 el balsamicoazijn en roer om. Laat de bietjes schrikken onder de koude kraan en haal het vel eraf, snijd ze in partjes of dunne plakjes. Meng ze met de gebakken sjalotjes en geef ze wat p&z. Proef of je nog meer azijn wilt. Schil de peer en verwijder het klokhuis en snijd in dunne reepjes. Meng de peer met de biet. Hak de noten grof en strooi ze over de bieten, knip de tuinkers erboven en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK