Gevulde aubergine

gevulde aubergine met rijst en peterselie on top

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Aubergine vind ik het lekkerst als ie in de oven gebakken wordt. Gevuld is het helemaal een feestje en eigenlijk is dat helemaal niet zo moeilijk. Perfect om een restje rijst te verwerken!

Ingrediënten

  •  1 aubergine
  • 1 kleine ui
  • 150 g gekookte rijst
  • olijfolie
  • p&z
  • ½ blikje tomatenstukjes
  • 1 el garam massala (of ander kruidenmengsel, kerrie of ras el hanout, bijvoorbeeld)
  • 50 g feta
  • p&z
  • peterselie

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 2 personen

Bereiding

Gebruik een restje rijst of kook de rijst van tevoren. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees er uit, laat een randje over. Leg het vruchtvlees even apart en geef de helften een beetje olie en wat p&z. Leg de auberginehelften met de binnenkant naar boven op een bakplaat en bak ze 10 min. in de oven. Pel en snipper de ui en fruit glazig in wat olie in een koekenpan. Hak het vruchtvlees van de aubergine grof en voeg toe. Kruid met de garam massala en bak tot het slinkt. Voeg de tomaatstukjes toe en proef voor p&z. draai het vuur uit en meng de rijst erdoor. Snijd de feta in blokjes, roer de helft door het rijstmengsel. Als de aubergine helften 10 min. gebakken zijn, haal je ze uit de oven en vul je ze met het rijstmengsel. Leg wat fetablokjes bovenop en schuif nog voor 15 min. de oven in. Strooi er vlak voor het serveren wat fijngehakte peterselie over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept