Groene kool met shiitake en een vleugje

Print Friendly, PDF & Email

savooiekool met shiitake uit de oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

In het tijdelijke huisje waar we thans nog wonen, hebben we maar een kleine keuken. Best wennen voor iemand die gewend is om toch tamelijk uitgebreid te koken, ik kook vaak meerdere gerechten voor één maaltijd. Gelukkig zit er in dit keukentje wél een heel goede oven en daar maak ik dankbaar gebruik van. Want als iets in de oven zit, hoef je er bijna niks meer aan te doen tot de wekker gaat! Deze kool uit de oven is een super luie manier om te koken, eigenlijk. Of heel geschikt als je ook nog 3 andere dingen wilt maken, in mijn geval dus. Proef na 30 min even of je de kool wel gaar genoeg vindt, misschien wil je hem nog iets zachter?

Ingrediënten

1 savooie (of ook wel groene) kool, 150 g shiitakes, geraspte schil van ½ sinaasappel, 2 teentjes knoflook, p&z, 1 tl komijnzaad, 1 el boter of kokosvet, paar el water

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de kool aan de buitenkant, klief hem doormidden en snijd de harde kern er uit. Snijd daarna in smalle reepjes, die je eventueel nog een keer doormidden hakt. Pel de knoflook en hak fijn. Veeg de shiitakes schoon en snijd in reepjes. :Leg een groot vel bakpapier in een ruime ovenschaal. Meng de savooiekool met de shiitakes, rasp er sinaasappelschil over en meng ook de knoflook er door. Bestrooi met p&z en het komijnzaad. Verdeel de boter of kokosvet in kleine stukjes erover en sprenkel er een paar el water over. Vouw het papier over de kool en bedek het met nog een ander stuk papier en stop de kool lekker in. Zet de ovenschaal 30 min. in de oven, vouw aan tafel het papier open. Lekker met rijst en linzen, die kun je (met zilvervliesrijst) ook samen in één pan koken!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK