Hartige pannenkoeken met peer, rucola en geitenkaas

Print Friendly, PDF & Email

Hartige pannenkoeken met peer, rucola en geitenkaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Wij eten wel eens pannenkoeken, maar met stroop of poedersuiker vind ik ze niet geschikt als avondeten. We eten ze wel eens met kaas en spinazie, echt een topper is dat. Deze variant met peer en rucola dekt niet meteen de groentenorm, maar het is in elk geval wel al een hele verbetering in plaats van suiker. En wat mij betreft ook een stuk interessanter! Het maakt een licht avondmaal of een originele lunch. In plaats van rucola kun je ook mosterdblad gebruiken, mocht dat in je pakket zitten deze week.

Nico’s wijntip

Grauburgunder-Johanniter 2018, Gustavshof

De zachtheid van peer en geitenkaas in het pannenkoekenrecept vraagt om een volle, frisse, maar zuurarme wijn. Andreas Roll maakt op Gustavshof (in Rheinhessen) deze heerlijke, zuivere, frisse wijn met voldoende ‘vulling’ om het gerecht aan te kunnen.

Ingrediënten

150 g bloem en 150 g boekweitmeel, snufje zout, 3 eieren, 750 ml melk, 2 peren, 200 g geitenkaas, 2 el pecan nootjes, 40 g rucola of mosterdblad, boter om te bakken, kneepje honing

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Doe beide meelsoorten in een kom en voeg een snufje zout toe. Maak een kuil in het midden en kluts daar de eieren in. Voeg ongeveer de helft van melk toe en mix tot een glad beslag. Giet dan beetje bij beetje de rest van de melk er bij tot deze helemaal is opgenomen. Laat het beslag even staan. Schil de peren en snijd in echt dunne plakjes. Smelt een klontje boter in een koekenpan, leg er wat plakjes peer in en giet er dan een lepel beslag op. Laat uitvloeien tot een mooie pannenkoek en bak eerst de ene kant mooi goudbruin, keer dan voorzichtig om.  Bak zo tot je 8 pannenkoeken hebt (of het beslag op is).  Beleg elke pannenkoek met wat rucola, een verkruimeld stukje geitenkaas, wat gehakte pecan noot en sprenkel er wat honing over. Dat is smullen!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK